Call Us Now: +1 (252) 228-9476
Skipsreder Herbjørn Hansson etter shipping-ras på New York-børsen: – Dette har hendt mange ganger før

Skipsreder Herbjørn Hansson etter shipping-ras på New York-børsen: – Dette har hendt mange ganger før

Nordic American Tankers-aksjen raste 20 prosent ved åpning, etter at en hittil ukjent investor lempet ut aksjer i selskapet. Hansson selv tar fallet med knusende ro.Publisert:Oppdatert:

Det nordiske shippingselskapet Nordic American Tankers, som er notert på New York-børsen raser mandag, etter at en hittil ukjent investor lempet ut aksjer for tilsvarende 30 millioner kroner i løpet av få minutter ved åpning.

Det uventede salget bidro til at aksjekursen raste ned over 20 prosent i det børsen åpnet mandag. En drøy halvtime ut i handelen har aksjen hentet seg noe inn igjen og er nå ned 13 prosent.

– Dette har hendt mange ganger før. Jeg har fortsatt ståltro på selskapet, sier styreleder og konsernsjef Herbjørn Hansson, som eier aksjer for i underkant av 100 millioner kroner.

– Det som kjennetegner vårt selskap er at alle kan kjøpe og selge når de vil, sier han.

Ifølge Bloomberg ble det solgt 1,36 millioner aksjer, til en kurs på 2,3 dollar per aksje. Det tilsvarer 0,7 prosent av de utestående tilgjengelige aksjene i selskapet.

Rederiselskapet kom kjapt på banen med en beroligende børsmelding til aksjonærene, der det fremhever den gode inntjeningen i kvartalet.

«For andre kvartal er TCE-overskuddet på 20.000 amerikanske dollar hver dag. Rundt 70 prosent av flåten er booket», skriver selskapet i meldingen.

– Når det gjelder fremtidsutsiktene så er jeg veldig fornøyd. Det er én ting som teller, og det er resultater, understreker Hansson.

Problemer i de global forsyningskjedene og skyhøye fraktrater har bidratt til at shipping-aksjen har steget markant på børs hittil i år, med en oppgang på rundt 20 prosent. Selskapet har en markedsverdi på om lag fem milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.